Om beställningsjobb och kurser.

Jag utför gärna i mån av tid beställningsjobb inom kategorierna:

1. Hantverk. Det kan gälla alla möjliga hantverk, historiska som moderna. Säkrast är sömnad, varav handsömnad med historiska metoder är min specialité. Men fråga alltid, med stor säkerhet kan jag annars slussa dig vidare till en bra hantverkare.

2. Föreläsningar. Jag håller ibland föreläsningar på museum, skolor och hos föreningar. Vanligen handlar det om medeltida ämnen rörande mode, sömnad, krigföring men också om historiskt återskapande eller andra ämnen med historisk inriktning. Jag har alltid med mig massa rekvisita och ofta ger jag tillfällen för så kallade ”hands-on” upplevelser.

3. Pedagogik. Jag har ibland workshops och studiecirklar företrädelsevis i sömnad och smide men även andra saker. Som blivande lärare har jag också genomfört en del jobb på skolor.

4. Hantverkskurser. Jag har möjligheten att erbjuda kurs i medeltida sömnad och i smide. När det kommer till sömnad kan jag ta mig till den lokalen du önskar eller så ordnar jag med lokal. Om ni önskar smideskurser kan jag ordna för upp till 12 personer i Hults Bruks ändamålsenliga smedja. Alla får då egen plats med eld, städ och verktyg.

Jag är öppen för alla slags förslag, tveka inte över att fråga så löser vi det tillsammans. Maila på anders.lindkvist[snabela]yahoo.se

Jag och museichefen på Eketorp visar besökarna blankvapenstridens sköna värld.

One response to “Om beställningsjobb och kurser.

 1. Linda

  Nyss kom jag på tanken att jag skulle sy nån slags enkel medeltida dräkt, bara för att jag vill. Genast började jag få storhetsvansinne och tänkte mig att sy den för hand. Sen eskalerade det till att jag vill använda genuina material och stygn osv…
  Du ser… sen blir det så klart inget för jag vet ju inte hur man gör!
  Men räddningen i kvalificerat fuskeri är ju Google.
  Hittade din site och inser att det inte går att fuska sig fram inom det här området…

  Jaha.. vad ville jag säga egentligen…
  Jo, jag var initialt intresserad av en kurs i sömnad. men inser att det inte finns plats för det mellan jobb å barn å sånt, så jag nöjer mig med att säga:
  Oj vad du är duktig! Imponerande hantverk och vilket vackert hus ni har fixat!
  Mvh
  /Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s