Kurage marknadsstånd

Vid frågor, kontakta anders.lindkvist@yahoo.se eller via meddelandefunktionen på Kuragebloggens FB-sida.
Alla vapen kan skickas med bussgods eller motsvarande.

Samtliga vapen är antika, tillverkade före 1890 och ej avsedda för gastät enhetspatron och således licensfria.

Jag köper också alla sorters antika vapen och tar även inbyten. Värderar och bedömer vapen kostnadsfritt. Hör gärna av dig med det du har hemma!

BÖSSOR

Sälbössa – Österbotten.
Mycket stor och välbevarad sälbössa från Österbotten, daterad 1822 på pipan och konverterad från flintsnapplås. Låset fungerar, nippel något stukad samt några välgjorda äldre lagningar i stocken. Ursprunglig laddstake. Ett verkligt tillfälle att förvärva en fin österbottnisk sälbössa av rang. Är skjuten med fetlapp med goda resultat.
Längd
Pris 9000 kr

Sälbössa, norrländsk.
Trevlig sälbössa med slagsnapplås och bomärke. Ovanligt liten i kaliber, ca 12 mm. Punsad dekor på pipan och originalladdstake. Senare kolvlådelock och en äldre torrspricka mellan lås och kolvlåda. Fungerande lås.
Pris 6900 kr

Lodbössa med slagsnapplås
Norrländsk lodbössa med mässingsdekorationer och slagsnapplås. Ovanlig låsskruv med mutter. Pipan signerad. Smärre skador framtill. Räfflad pipa.
Pris 2500 kr

Nätt hagelbössa, 1700-talets mitt
Stadstillverkad, svensk hagelbössa med riktigt bra linjer, konverterad från flintlås. Kolvlådelock saknas. Perfekt för den som vill förvärva en trevlig, orörd 1700-talsbössa men inte betala för det.
Pris 2500

Hagelbössa, ca 1800.
Trevlig hagelbössa, konverterad till slaglås. Orört skick, kolv i alm.
Pris 2500