Historiska artiklar

Här kan du ladda hem artiklar som jag har skrivit rörande historia och dylikt. Alltså mer akademiska alster än dem som krämas ut på denna blogg.

Bland surcotter, struthättor och cotehardies – en bildanalys av den nordeuropeiska mansdräkten 1300-1350. C-uppsats i historia om mansdräkten under 1300-talets första hälft.
Ladda hem

Det medeltida prästerskapets civila dräkt-En undersökning av nordiska testamenten och kyrkans regler rörande prästernas klädsel. C-uppsats i religionsvetenskap angående civil dräkt hos prästerskapet i nordeb under medeltiden.
Ladda hem

Drothemshirden 1349:s Dräktkompendium för kvinnans dräkt. Ett kompendium om 1300-talets första hälfts dräktskick samt dräktkraven för vår förening. Bra källor för vidare forskning och för alla nybörjare i 1300-talsreenactment.
Ladda hem

Drothemshirden 1349:s Dräktkompendium för mannens dräkt. Ett kompendium om 1300-talets första hälfts dräktskick samt dräktkraven för vår förening.
Ladda hem

2 responses to “Historiska artiklar

  1. Tackar och bockar. Nu har jag laddat ned alla kompendier och skall väl börja läsa igenon ditt senaste alster i morgon.

  2. Tobias Wärre

    Ojoj, det här är ju en guldgruva. Vi ska ha ett medeltids-/sagoinspirerat bröllop (vilket underlättar en aning i skapande och annat anskaffande av klädedräkt för alla). Men det är bra att få lite mer kött på benen angående medeltida kläder än vad som annars finns härute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s