Säljes och köpes

Köpes!

Jag samlar på svenska antika bättre jaktvapen och Norrköpingstillverkade vapen men är intresserad av alla sorts äldre licensfria skjutvapen till min samling. Köper även hela samlingar av antika vapen och vapenrelaterade föremål (innehar F-skatt).

Jag hjälper gärna till med identifiering och värdering. Hör av dig om du har några frågor om just ditt vapen.

Hör av dig på

Anders.lindkvist[at]yahoo.se

Alla vapen kan skickas med bussgods eller lämpligt speditionsbolag.

Säljes/bytes:

PISTOLER

Granbergs huggare m/1865 för befäl inom fångvården


Kanske det mest säregna serieproducerade vapnet i Sverige under 1800-talet. CG Granberg tillverkade ca 80-100 st av denna dubbelpipiga huggare för befälskåren inom den svenska fångvården. Detta är nr 30 i denna serie. Det är ett hyfsat exemplar av denna sällsynta huggare, ett avslag i träet på ena sidan och vänster mekanism har ett fjäderbrott. I övrigt har den en fin yta utan rost eller pitings.
Pris 19500 kr.

Småländsk allmogepistol med järnbeslag


Småländsk allmogepistol från ca 1850, tillverkad av faktoriarbetare. Typisk för sin tid men otypisk på så vis att den har järnbeslag istället för mässingsbeslag som de oftast har. Inkrusterad mässingsdekoration på pipa. Hakar upp i helspänn och knappt i halvspänn, ok originalnippel. Del av spetsrörka saknas.
Pris SÅLD

Dubbelpipig slaglåspistol för postiljon m/1853 med serienr 1.

Ovanlig pistol för postens brevbärare tillverkad av CG Granberg i Eskilstuna. Detta är nr 1 vilket är alltså den första serieproducerade m/1853. Låsen fungerar men det finns en lagning i kolvhalsen och sen spricka i ena hanen, laddstaken ej original, i övrigt gott oputsat skick.
Pris 4500 kr


Dubbelpipig slaglåspistol för postiljon m/1853 med serienr 0. Provmodell?

Mycket fin och oputsad postiljonpistol med svärtad kolv. Det mest märkliga med denna är att den har siffran 0 som serienummer. Den har nollan på bakkapans skruv, låsskruv och pipset, inga avvikande nummer. Möjligen är det ett provexemplar i produktionen eller försöksmodellen. Den avviker lite i längd, ca 15mm längre än andra av samma modell och den tjocka svärtan tycks vara från tiden. En riktig raritet!

Mekaniskt bra i höger lås men vänster något glapp. Bra i kolven. Lite fläckig på piporna av fingeravtryck men i övrigt ett mycket bra exemplar av en sällsynt pistol.
Pris 9000 kr

Slaglåspistol för fångvaktare m/1849Välbevarad och sällsynt m/1849 fångvårdspistol av C.G Granberg, Eskilstuna. Mycket litet antal av dessa tillverkades och denna är helt orörd i skicket. Patensvanskruv och mekaniskt perfekt. Saknar hornnäsan men i övrigt mycket bra med originalladdstake. Nummerriktig på alla delar.
Pris 5200 kr.

Londontillverkad fickpistol ca 1800Fin flintlåspistol med boxlås med Londons provhusstämplar. Okänd tillverkare, möjligen handlarnamn på lås. Avskruvbar pipa, mekaniskt mycket bra och ger gnistor. Silverinläggningar i kolven.
Pris 5500 kr

Tung preussisk ryttarpistol ca 1750

En stor preussisk ryttarpistol lämplig för reenactment och skytte. Har själv använt den till reenactment, låset funkar hyggligt bra. Lite lagningar i kolven och kompletteringar, går nog att få riktigt fin om man så önskar.
Pris 5000 kr

BÖSSOR

Halvstockad slaglåsbössa av JL Ryman

 
Trevlig, halvstockad bössa med hornnäsa tillverkad av den för mig okände JL Ryman. Fungerande lås och hyfsad nippel och orörd i skicket.
SÅLD

Wredesgevär Husqvarna

 

Wredesgevär tillverkat i Husqvarna i bruksskick. Räfflor finns, mekaniken fungerar och stocken är hel. Nippeln är ny.
Pris SÅLD.

Slaglåsmusköt m/1815-49


Välfungerande och bra m/1815-49a. Mycket bra och välkonstruerad slaglåsmusköt. Bra skick förutom ett tunt lager lack som gjort att kolven ser lite repig ut. Ser mycket fin ut i loppet, ingen rost och fin originalnippel.
Pris 5500 kr.

Lång och ålderdomlig sälbössa märkt FLB

 

En riktigt lång och fin norrländsk sälbössa med pipa tillverkad av FLB. Vacker och ålderdomlig kolv med mycket ovanlig kolvdekoration i form av en fågel i ben. Kolvlådelock med gamla tillbehör och ett gehäng som tillhört bössan. Låset är ett Wredeslås som modifierats för bössan. Originalladdstake med lindning. En mycket trevlig sälbössa helt enkelt som gör sig bra i de flesta samlingar.
Pris 7000 kr

Subsidiemusköt Gotlands nationalbeväring

Brittisk musköt av Indian Pattern typ, sänd till Sverige år 1808 då Sverige köpte tusentals engelska musköter för att fylla sina förråd. Just denna ser enligt stämplarna ut att ha tilldelats Gotlands nationalbeväring, eventuellt år 1830. Svanhalshane, Towerstämplad, valnötskolv och nytillverkad gevärsrem. Låset fungerar oklanderligt och musköten har skjutits i reenactment. Framför låset finns några maskhål men inget som påverkar kolvens hållfasthet, överläpp och främre rembygel ej original.
Pris 8000 kr

Subsidiemusköt med Preussiska delar
Lite ovanligare subsidiemusköt byggd på preussiska muskötdelar i England men exporterad till Sverige år 1808 och 1812. Ett intressant tidsdokument brokig historia. Låset fungerar bra, hel i kolven och fint lopp. Musköten har använts i reenactment. Rembygelskruv ej original.
Pris 9500 kr

M/1762 i gott skick
En ovanligt fin och oförändrad m/1762. Nästan alla m/1762or moderniserades och  byggdes om under det tidiga 1800-talets reparationsmodeller och därför är det sällan man stöter på en fin m/1762. Det är också den sista klassiska 1700-talsmusköten innan man började använda bandade musköter i och med m/1775 års modell.  Det här exemplaret har fortfarande kvar mycket av originalsvärtan i kolven, låset fungerar bra och alla metalldelar är fina. Bakre rembygel ej orignal, ursprunglig varhake saknas men nytillverkad replikadel från Stockholms vapenfabrik medföljer för inpassning.
Pris 13750 kr

 

Annonser

5 svar till “Säljes och köpes

 1. daniel lindgren

  övningsmina från 30-tal! något av intresse eller om du vet någon som har? tacksam för svar och hjälp!

  • kurage

   Jag antar att du redan känner till samlarforum.nu i annat fall maila de föreningar som sysslar med tiden. Exempelvis föreningen beredskapstid.

   mvh
   Anders

 2. H. Borin

  Hallå!

  du har inget ”skrot” kvar alls? letar efter både lösa lås och lösa pipor.

 3. Anders

  Hej!

  Det var många fina bössor här du, du råkar inte ha en hagelbössa eller nån flint eller slaglåsbössa liggandes? Eller nån revolver?
  Ska helst vara skjutklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s