Om kuragebloggen.

Detta är en blogg som huvudsakligen behandlar historiska hantverk men också levnadsförhållanden förr. Bloggen har fått namn efter en av mina hundar. Jag tycker också att namnet antyder en viss slags förväntan. Min tolkning av världen är kanske något snäv men jag tänker mig att man behöver inspireras, skaffa mod och styrka för att bryta sig loss från en värld där en stor portion av alla artefakter vi har runt omkring oss är anonyma och själlösa. Ett kurage för att skydda sig mot denna världs meningslösa konsumtionshets men också kanske främst dess historielöshet. Det blev djupt redan, jag har många uppfattningar om hur det här samhället är förskaffat. Det är emellertid inte fokus här.

Denna blogg ska alltså verka som en slags hantverksdagbok där jag visar lite av det jag lyckas pyssla fram på min fritid och på mitt arbete. Jag är utbildad lärare i historia och religion, utbildad smed, gift med en underbar fru och sysslar med mycket hantverk och reenactment. Jag är engagerad i två 1300-talsföreningar, Drothemshirden 1349 och Albrechts bössor, men jag är intresserad av all slags historia. Jag reenactar även tidigt 1700-tal och folkligt tidigt 1800-tal.

Just nu är jag anställd som museipedagog på Norrköpings stadsmuseum tidigare har jag jobbat på fäbod, Eketorps borg, stadsparken Jönköping och Länsmuseet i Jönköping och som tygförsäljare. Jag har hållit kurser och workshops i smide och sömnad för bland annat Hemslöjdsförbundet och även fått utmärkelsen årets slöjdare av Jönköpings hemslöjd 2008.

Den här bloggen behandlar också i hög utsträckning byggnadsvård då jag bor i ett sönderrenoverat 1800-tals hus som vi försöker restaurera till fornstora dagar.

Det kan säkert hända att ett och annat inlägg handlar om andra saker i livet. Jag är en tänkande människa och skriver därefter. Jag samlar också på många saker och skjuter gamla vapen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s