Om kuragebloggen.

Välkommen till en blogg om historia. Detta breda ämne kan ta sig många olika skepnader och här finner du artiklar om materiell kultur, historiskt återskapande, olika sorters äldre hantverk, levnadsförhållanden och byggnadsvård. Det finns också rena historieartiklar och funderingar kring historia.

Denna sida är också en slags kanal för mitt stora historieintresse, den lever med mitt intresse i vått och torrt sen över tio år tillbaka. Till vardags arbetar jag som museipedagog på Norrköpings Stadsmuseum men är numera också skribent och vapenkännare med fokus på antikvapen. Jag är utbildad lärare i historia och religion men har också kortare och längre utbildningar inom olika hantverk. Som hantverkare har jag fötterna stadigt i den historiska myllan och inom hemslöjdsrörelsen. Mitt uttryck är ständigt tillbakafluktande i både hantverk och ord.

Jag har sysslat med historisk återskapning, så kallad reenactment i många år. Mina fokusområden är 1300-tal, 1700-tal och 1800-tal.

Bloggen handlar också sen ett antal år sen ganska mycket om jakt- och vapenhistoria. Jag är själv jägare men också en samlare av antikvapen, särskilt svenska äldre jaktvapen. Detta intresse har också lett fram till att jag har ett företag med fokus på antika vapen och jakthistoriska föremål.

Jag hoppas du finner mycket matnyttiga saker på min sida. Har du frågor?
Maila anders.lindkvist@yahoo.se

20190718_163913

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s